Analiza Wingate: Aptitudinile sociale cheia succesului în afaceri

analiza wingate
Distribuie

Aptitudinile sociale cheia succesului în afaceri. Indiferent dacă ai o firmă mică, medie sau dorești să îți deschizi o afacere, pentru a avea success trebuie să ai în vedere pe de o parte abilitățile sociale, așa numitele soft skills și evident, abilitățile care presupun experiența de lucru- hard skills.

Soft skills sunt aptitudini sociale bazate pe inteligența emotională și socială, în timp ce abilitățile hard sunt cele care sunt cuantificabile cu nivelul educațional al fiecăruia și în experiența de lucru.

În urma unei analize WINGATE realizate pe baza răspunsurilor primite de la 1400 de femei din România, Serbia, Ungaria , Republica Moldova și Norvegia, a reieșit importanța abilităților soft  pe care doamnele trebuie să le aibă pentru a-și deschide o afacere: public speaking, tehnica negocierii, managementul conflictelor și nu în ultimul rând inteligența emoțională crescută.  Aceste particularități s-a constatat că le permit femeilor să se adapteze mult  mai ușor în mediul de business , să aibă o atitudine pozitivă și să performeze. Aptitudinile sociale sunt abilitati care au foarte mare implicație în derularea unei afaceri pe cont propriu, ele fiind coroborate cu cele hard, astfel încât să se obțină reușita în afaceri.

Majoritatea doamnelor intervievate au spus că prețuiesc inteligența emoțională mai mult decât un plan de management structurat, întrucat soft skills presupune să te integrezi în piața și pe segmentul unde îți desfășori activitatea, să motivezi și să îți “vinzi” business-ul astfel încât să creezi valoare adaugată. Capacitatea de a comunica eficient în afaceri reprezintă un element esențial pentru a gestiona o afacere de succes. Comunicarea managerială reprezintă o funcție a conducerii care face cunoscut rezultatul deciziilor manageriale și stabilește un climat de întelegere între cei care transmit informațiile și cei care le primesc.

Capacitatea de rezolvare a disfuncționalităților, responsabilitatea de a aloca resurse și capacitatea de a negocia sunt competențe-cheie ale unui antreprenor de succes.

Toate aceste aptitudini și abilități pot fi dobândite prin educație sau experiență. Competențele de management al proiectelor te vor ajuta să îți conduci propria echipă în mod eficient pentru a atinge obiectivele prestabilite.

Vă invităm să vă înscrieți pe platforma WINGATE!

Aici puteți obține informații despre evenimentele noastre viitoare, cursuri, și puteți învăța și inspira din alte povești de success!

https://wingateproject.com/contact-us/