Platforma Wingate prezentată comunității femeilor de afaceri din Argeș!

Platforma Wingate prezentată comunității femeilor de afaceri din Argeș!
Distribuie

Platforma Wingate, prezentată comunității femeilor de afaceri din Argeș!

Seria evenimentelor de promovare a proiectului WINGATE a ajuns și la Pitești in data de 01 aprilie. Proiectul se adresează doamnelor din business sau celor care vor să-și înceapă o afacere și vine cu know how din zona de management și business plan, înființarea unui start-up și noțiuni de negociere, strategie de business, comunicare și PR. De asemenea, programul oferă oportunități participanților pentru a-și îmbunătăți prezența pe piața locală și internațională.

Platforma Wingate are drept obiectiv principal creșterea numărului de întreprinderi conduse de femei și își propune să susțină femeile antreprenor să obțină oportunități egale și competitivitate în antreprenoriat, mai ales în domenii inovatoare. Proiectul creează cadrul unui parteneriat internațional în regiunea Europei Centrale și de Est între Norvegia, Ungaria, România, Rep.Moldova și Serbia, ANAA reprezentând România și Moldova, ca vehicol de implementare, diseminare și creștere.

Cursurile realizate de experți în domenii cheie pentru un antreprenoriat de înaltă competitivitate, aflate în proces de implementare pe platforma on-line a proiectului Wingate vin ca un instrument esențial de instruire și motivare a noii generații de femei antreprenor. Un alt punct central al programului urmărește să abordeze nevoile companiilor cu capacitate de extindere internațională, chiar dincolo de țările participante în proiect.

La eveniment, au luat parte 30 de femei de afaceri din municipiul Pitești. Olimpia Doru, director general al New Design Composite, a fost cea care a intermediat întâlnirea cu antreprenoriatul feminin din Pitești, dar și cu doamne implicate în comunitatea antreprenorială locală. „Acest proiect este și va fi de mare ajutor, atât pentru generația nouă de antreprenoare, cât și pentru cele cu experiență. Networking-ul, posibilitatea de a învăța unii de la ceilalți și de la experți, prin programele propuse în proiect sunt elemente valoroase. Cursurile sunt aur. Dacă nu vom învăța să le folosim, dacă nu vom studia aplicat, vom regreta și va fi vina noastră, nu a proiectului”, a declarat Olimpia Doru. Domnul subprefect Ciprian Nicolaescu a felicitat femeile pentru spiritul lor antreprenorial, organizatoric, de relaționare și asociere, în timp ce doamna Alina Manea, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, a salutat inițiativa ANAA, afirmând că mai e foarte puțin până când elevii vor beneficia în școli de educație financiară și antreprenorială.

Doamna Nicoleta Munteanu, vicepreședinta ANAA, fondatoarea proiectului “Kids in business” a vorbit despre importanța crucială a educării tinerei generații în spirit antreprenorial, iar doamna Luminița Ioana, decanul Baroului Argeș, a luat cuvântul și a vorbit doamnelor prezente despre inițiativa sa, proiectul “Fii avocat în școala ta!”. În completare, Adriana Ungureanu, unul dintre experții care au elaborat cursurile derulate pe platforma on-line WINGATE a prezentat structura cursurilor în proces de implementare și lansare.

Sesiunea de discuții a fost încheiată de Cristina Chiriac, Președinta ANAA, fondatoarea brandului „Flori de ie”, care a întărit valoarea proiectului „Wingate” subliniind importanța parteneriatelor în antreprenoriat, precum și necesitatea și beneficiile învățării de noi practici antreprenoriale prin proiecte internaționale. Dumneaei a mai vorbit despre oportunitățile de extindere internațională și colaborare cu femeile antreprenor din țările partenere în acest proiect.  Trăim vremuri în care nu doar antreprenoriatul feminin se confruntă cu probleme, ci antreprenoriatul, în general. Cu atât mai mult, nevoia de sprijin reciproc și de a face parte dintr-o rețea de networking ar putea face diferența.

Proiectul „Wingate” este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională.