Proiectul WINGATE crează punți de colaborare între companii la nivel național și internațional

Proiectul WINGATE crează punți de colaborare între companii la nivel național și internațional
Distribuie

Proiectul WINGATE crează punți de colaborare între companii

la nivel național și internațional

 

Seria evenimentelor de networking organizate în cadrul proiectului WINGATE – „Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii” a debutat, la finalul săptămânii trecute, pe 24 martie, la Râmnicu Vâlcea. Proiectul are ca obiectiv principal crearea și dezvoltarea unei platforme online și a unui centru de învățare inovator unde vor fi dezvoltate cursuri specializate pe idei de business, management și business plan, înființarea unui start-up și noțiuni de negociere, strategie de business, comunicare și PR. Platforma oferă oportunități participanților pentru a-și îmbunătăți prezența pe piața locală și internațională.

Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA) este partener în cadrul proiectului, pentru România și Republica Moldova, alături de SKC Consulting (Ungaria) partener principal, Serbian Venture Network (Serbia), Women Business Angels (Ungaria), Kvinner Business (Norvegia).

Managerul de proiect, Viorica Pușcaș, a declarat: „Avem o serie de 40 de evenimente care se vor derula în România și Republica Moldova. WINGATE are ca obiectiv general creșterea numărului de companii conduse de femei, în special în domeniul inovării, contribuind la creșterea competitivității și a oportunităților de business la nivel național și internațional”.

La rândul său, președinta ANAA, Cristina Chiriac, a vorbit despre importanța parteriatelor dintre companii pentru a crea un mediu de afaceri propice derulării oricărei activități productive pentru economie. „Tendința europeană este aceea de expansiune a business-ului și de creare de parteneriate benefice fiecarei companii. Ca urmare, ne-am propus să creăm oportunități! Ceea ce am constatat că lipsește mediului de afaceri din România sunt oportunitățile, iar noi, prin intermediul proiectului WINGATE, creăm punți de colaborare între companii și coagulăm mediul de afaceri”.

Despre transformarea digitală în era pandemică, cât și despre importanța educației digitale, a vorbit pe larg în cadrul evenimentului, Nicoleta Munteanu, vicepresedintă ANAA. „Obiectivul nostru a fost educația digitală. În perioada pandemică, trecerea de la offline la online a fost aproape firească, iar câștigătorii au fost acei antreprenori care au reușit să urmeze tendința și să se dezvolte folosind instrumentele digitale adecvate business-ului lor. Portalul WINGATE este un exemplu de succes despre cum se fac parteneriatele de afaceri în era digitală”.

Pentru a crește numărul femeilor antreprenor și influența acestora în economia fiecarui stat este nevoie de cooperare, parteneriate solide la nivel național și internațional, schimb de experiență și networking.

„Cred într-un parteneriat eficient între femei și bărbați în afaceri, doar astfel putem să contribuim la un mediu de business sănătos, adaptându-ne în permanență la tendințele actuale”, este de parere Vicențiu Mocanu, Director General Verotherm, prezent în cadrul întâlnirii de la Râmnicu Vâlcea. De aceași părere este și doamna Mihaela Andreianu, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Vâlcea, care a susținut, de asemenea, importanța educației antreprenoriale în școlile din România, și nevoia experienței practice a tinerilor în companii pentru a se forma ca viitori antreprenori.

Evenimentul a fost moderat de Magdalena Popescu, redactor șef la Vocea Vâlcii, iar noi ne pregătim pentru următoarele locații: Pitești, Brașov, Brăila, Constanța, Republica Moldova și nu numai.

Proiectul WINGATE este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională.