România și Republica Moldova-colaborare în susținerea și promovarea antreprenoriatului

MISIUNE ECONOMICĂ: CONAF ÎN REPUBLICA MOLDOVA
Distribuie

Digitalizarea, educația antreprenorială, relațiile bilaterale dintre mediul de afaceri din România și cel din Republica Moldova și cooperarea academică au fost o parte din subiectele importante abordate la Chișinău, în cadrul Forumului Economic „Oportunități de a investi în Republica Moldova și România”, organizat la Chișinau în data de 14 iulie unde a participat delegația ANAA, condusă de Președinta asociației Cristina Chiriac.

Vizita în Republica Moldova a vizat o serie de întrevederi bilaterale cu reprezentanți ai mediului de afaceri, mediulului asociativ, academic și întâlnirea oficială cu Ambasadorul României la Chișinău, domnul Daniel Ioniță.

MISIUNE ECONOMICĂ: CONAF ÎN REPUBLICA MOLDOVA

De asemenea, în cadrul vizitei, ANAA împreună cu Asociatia Femeilor de Afaceri din Moldova-AFAM și-au consolidat parteneriatul în vederea dezvoltării de proiecte durabile pentru susținerea femeilor în afaceri, educație antreprenorială și digitalizare dar si sustinerea si promovarea platofrmei Wingate care are ca și scop creșterea numărului firmelor conduse de femei în domenii de interes precum inovarea, contribuind la competitivitate și la oportunități egale. Nevoia de susținere și promovare a femeilor care au reușit în business astfel încât acestea să devină repere de bune practici, sunt esențiale pentru a stimula comunitatea femeilor antreprenoare din Moldova, iar rolul parteneriatului dintre cele două organisme este acela de a promova egalitatea de gen și abilitatea femeilor de a se afirma în societate, prin planuri și acțiuni comune. Educația antreprenorială și digitalizarea reprezintă factori cheie pentru gestionarea și dezvoltarea afacerii și promovarea egalității de gen. De asemenea au avut loc întrevederi și cu reprezentanți ai European Business Association-EBA și Asociația Patronală din Industria Ușoară APIUS.

MISIUNE ECONOMICĂ: CONAF ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În cadrul Forumului economic au avut loc întâlniri cu numeroase femei de afaceri din Republica Moldova care au fost invitate să se alăture comunității internaționale de antreprenoare care se crează în cadrul proiectului Wingate.

Proiectul „Wingate” este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională.