Primul hackathon juridic international din Romania GLOBAL LEGAL HACKATHON ROMANIA 23-25 februarie 2018

DESPRE EVENIMENT

 

In weekend-ul 23-25 februarie din acest an, pasionatii de IT si cei dedicati universului juridic isi unesc cunostintele, experienta, dar si ideile creative in cadrul unui hackathon menit sa gaseasca solutii tehnologice pornind de la o problema de ordin juridic care impacteaza fie sectorul privat, fie cel public. Echipele participante vor urmari ca, pana la finalul zilei de 25 februarie, sa conceapa un prototip/o formula de solutie software capabila sa aduca raspunsuri tehnologice inovatoare in domeniul juridic.

 

Astfel, in aceste zile destinate inovatiei in intreaga lume juridica internationala, Bucurestiul, in calitate de gazda a Global Legal Hackathon, intra in randul metropolelor care gazduiesc cea mai mare miscare de mobilizare de forte ale profesionistilor din domeniul legal, IT si antreprenoriat, alaturi de alte mari orase de pe 6 continente in care evenimentul este deja o traditie. Proiectul castigator din Bucuresti va participa ulterior, alaturi de cele ale iubitorilor de inovatie din 50 de orase din 27 de tari, la o competitie globala. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul galei internationale, organizate la New York in 21 aprilie 2018.

 

Cine poate participa?

Invitatia de participare este deschisa programatorilor, designerilor UI/UX,  specialistilor pasionati de dezvoltare software/blockchains, avocatilor, consilierilor juridici, magistratilor, antreprenorilor, companiilor de IT, studentilor/facultatilor de drept/tehnice, asociatiilor profesionale din domeniul IT si/sau juridic, precum si oricaror profesionisti motivati de nou si care au viziuni creative in domeniul legal tech. Participantii se pot inscrie gratuit pana la data de 17.02.2018, ora 24:00, accesand acest link.

 

Unde si cand?

TechHub Bucuresti va gazdui prima editie a Global Legal Hackathon, Bucharest Edition. Mai multe detalii despre programul evenimentului pot fi accesate aici.

 

DE CE SA PARTICIPI LA GLOBAL LEGAL HACKATHON?

Creativitate

Cum pot ideile de legal si business sa se imbine cu inovatia tehnologica si cu inteligenta artificiala? In cadrul intalnirilor Global Legal Hackathon, ideile si posibilitatile tehnologice sunt puse impreuna. Gandeste creativ, gandeste in perspectiva!

Diversitate in domenii profesionale

Brainstorming interdisciplinar alaturi de profesionisti din domenii diferite de activitate.

Oportunitatea de a fi un “game changer”

Ai idei noi sau vrei sa auzi ideile altor profesionisti si impreuna sa dezvoltati instrumente si solutii practice pentru mediul legal-tech-business? Se intampla la Global Legal Hackathon!

 

Faci echipa cu oameni avand profiluri diferite

Provocarea de a interactiona cu oameni diversi, de a impartasi si de a invata lucruri inedite, de a intalni si cunoaste oameni noi, de a-ti imbogati experienta personala si profesionala.

Iti dezvolti reteaua de cunostinte

Nasterea unei comunitati de oameni pasionati de legal-tech-business care poate continua sa existe si sa creasca impreuna, impartasindu-si experientele si pasiunile…cel putin pana la urmatoarea editie GLOBAL LEGAL HACKATHON.

 

ETAPE SI REGULI DE PARTICIPARE

Etapa 1

In prima seara a evenimentului, participantii inscrisi vor forma echipe pentru a construi solutii functionale, produse concept sau prototipuri, precum si materiale de prezentare ale solutiilor. Fiecare echipa va avea un mentor si va beneficia de diversitate in materie de competente, in sensul in care echipele vor putea avea in componenta un profesionist din domeniul juridic, unul sau mai multi dezvoltatori de solutii IT (dezvoltatori de software, designer grafic etc.), o persoana care detine cunostinte in domeniul afacerilor (om de afaceri, antreprenor, manager de proiect etc.).

In seara zilei de 25 februarie 2018 se va desemna echipa castigatoare a editiei locale a Global Legal Hackathon.

 

Etapa 2

Echipa desemnata castigatoare in etapa 1 va participa la cea de-a doua runda globala a competitiei, care se va defasura online, cu solutia premiata care poate fi imbunatatita. In aceasta etapa, echipa castigatoare din etapa 1 va avea ocazia sa concureze cu echipele castigatoare din alte tari ale lumii: Australia, Austria, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, Ungaria, Israel, Olanda, Polonia, Africa de Sud, Spania, Singapore, Emiratele Arabe, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, state din USA etc.

 

Data limita de depunere online a solutiilor/aplicatiilor imbunatatite este 11 martie 2018, pana la ora 5 PM Eastern Time. Dupa aceasta etapa, pe 26 martie 2018, vor fi desemnate cele mai bune 8 solutii, iar echipele respective vor trece mai departe in etapa 3, finala, desfasurata la New York.

 

Etapa 3

Cele 8 echipe finaliste, calificate in urma jurizarii din etapa 2, vor depune solutiile imbunatatite pana la data de 6 aprilie 2018.

Competitia se va incheia cu runda finala si ceremonia de decernare a premiilor care vor avea loc la New York in cadrul unei gale internationale organizate pe 21 aprilie 2018.

 

Reguli de participare:

Organizatorii isi propun sa impuna cat mai putine reguli in incercarea de a incuraja cat mai mult libera cooperare si inovatia. Cu toate acestea, cateva reguli se impun pentru a asigura buna desfasurare a evenimentului:

 

Echipe:

 • Numarul minim de membri: 3
 • Numarul maxim de membri sugerat: 6
 • Trebuie sa creeze o solutie care sa se adreseze unuia din urmatoarele doua domenii principale:
  • Interes Privat – servicii juridice ca business
  • Interes Public– buna guvernare, legislatie juridica, facilitarea accesului la justitie
 • Nu pot participa idei sau solutii la care s-a inceput dezvoltarea software anterior evenimentului, dar echipele pot avea ideile si planurile de programare agreate in prealabil
 • Echipele se pot organiza inaintea evenimentului, insa vor trebui sa fie deschise sa accepte noi membri daca va fi cazul si/sau sa se formeze la locul evenimentului.

Teme de concurs:

In cadrul celor doua domenii principale, de inters public sau privat, participantii pot aborda o tema aleasa de ei si/sau isi pot construi solutiile abordand o tema din cele puse la dispozitie de organizator. Cateva posibile exemple:

 • “Cea mai buna utilizare a tehnologiei blockchain in domeniul juridic”
 • “Cel mai mare impact imediat”
 • “Cea mai inovatoare solutie”
 • “Cea mai buna utilizare a inteligentei artificiale” etc.

 

 

FII DIFERIT! FII AICI!

DACA VREI SA FII INITIATOR SI DESCHIZATOR DE DRUMURI IN LEGAL TECH IN ROMANIA,

IMPLICA-TE ACUM ALATURI DE NOI!

 

Unde ne puteti urmari?

Site-ul Global Legal Hackathon, Facebook, Linked In, Twitter

Contact / Oportunitati de promovare:  info@globallegalhackathon.ro

 

Organizatori

Gazde: SCPA Hristescu & Asociatii  si SCA Bulboaca & Asociatii

Parteneri de organizare: International Association of Boutique Law Firms, Code for Romania

Sponsori: Cegeka, Mazars, Microsoft, Indaco

Parteneri media/comunicare/promovare: Ziarul Financiar, The Times, Asociatia Nationala a Antreprenorilor (ANAA), Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS)