Conferința ,,Educați pentru viață” – ediția a treia

Conferința Educați pentru viață - ediția a treia.
Distribuie
Miercuri, 21 aprilie, începând cu ora 11:00 vă invităm să urmăriți #LIVE a treia conferință a proiectului „EDUCAȚI PENTRU VIAȚĂ” , moderat de Andreea Negru Ciobanu.
,,Educați pentru Viață” este o campanie de conștientizare asupra importanței educației vocaționale în rândul tinerilor, identificarea unor ambasadori și antreprenori, voci puternice în cadrul comunității pentru susținerea programului de educație vocațională.
Cristina Chiriac, preşedinte ANAA, a declarat: „Proiectul are drept scop conştientizarea şi dezvoltarea deprinderilor de a sprijini învăţarea centrată pe elev şi o cunoaştere sporită a nevoilor şi cerinţelor din sectoarele economice capabile să absoarbă forţa de muncă tânără, educată. Dorim să venim în sprjinul autorităţilor cu soluţii, aşa cum am făcut şi în cadrul proiectului „Pactul pentru muncă”. Mediul de afaceri este conectat în permanenţă cu piaţa şi nevoile care apar. Ne propunem să identificăm aceste nevoi şi să găsim metode de abordare menite să creeze plus valoare. Nu este uşor să schimbi cutume educaţionale, însă cred că trebuie să ne adaptăm realităţii pieţei muncii, cerinţelor din economie şi să fim pregătiţi pentru noua economie, iar pentru aceasta trebuie să ne adaptăm continuu, inclusiv din punct de vedere educaţional, pentru a nu ne afla în situaţia de a fi luaţi nepregătiţi”.
Speakerii evenimentului:
  • Anca DRAGU, Președinta Senatului României
  • Cristian POPA, Membru CA al BNR
  • Florin DĂNESCU, Președinte Executiv ARB
  • Radu HANGA, Președinte BVB
  • Alexandra SMEDOIU, Președinte CFA Society România
  • Dumitru NANCU, Director General FNGCIMM
  • Alexandru DUNA, Vicepreședinte AAFBR
  • Cristina CHIRIAC, Ambasador VET
Prin acest eveniment, continuăm seria celor 4 dezbateri axate pe nevoia de corelare a pieței forței de muncă cu realitățile economice și importanța modernizării educației în România.
Rezultatele proiectului vor fi diseminate pe scară largă în rândul profesorilor, elevilor, reprezentanților mediului de afaceri din România fiind aduse pe masa autorităților spre implementare.
Evenimentul va avea loc online și va fi transmis #LIVE pe pagina de Facebook și YouTube.