Din pasiune pentru antreprenoriat

 

„România Autentică și România Centenară sunt proiectele mele de suflet prin care îmi revărs toată dragostea mea de româncă asupra lumii întregi”

 

 

 

 

Ambasador al antreprenoriatului românesc, Cristina Chiriac consideră că trebuie să existe un  „amestec particular” pentru fiecare poveste și că nu se poate vorbi despre succes fără să existe o doză mare de curaj și perseverență. De profesie economist, specializată în finanțe, bănci, burse de valori și asigurări și doctorand în economie, Cristina Chiriac a deținut din 2009 până în anul 2012 funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului. Din 2013 este președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor. Una dintre cele mai grele decizii luate a fost să părăsească jobul de la stat.

„Nu am crezut niciodată că îmi va fi atât de greu să părăsesc administrația publică după mai bine de opt ani. Am schimbat roata vieții la un anumit moment dat din mai multe considerente părăsind administrația publică pentru antreprenoriat și mărturisesc că mi-a luat ceva timp să înțeleg că drumul corect abia avea să se aștearnă în fața mea”, spune Cristina Chiriac.  Printre realizările ei se numără proiectul „Flori de ei” și cartea” Marea Privatizare”, lansată anul  trecut în noiembri la Gaudeamus.

 

 

Sursa: revista Capital Top 300 2017, editia print