Ostara – o poveste unică învăluită în pasiune

Distribuie

Cu si despre antreprenoriat cu Alina Popa, fondatoarea brandului de bijuterii Ostara. O poveste inspirationala, un business in care au fost investite munca, pasiune si dragoste ce se hraneste din emotiile pozitive ale clientilor.

„Bijuteriile Ostara sunt create pentru cei care isi doresc un accesoriu unic, creat special pentru ei. De asemenea, cei mai mulți clienți aleg sa faca bijuteriile noastre cadou, pentru puternica investitie emoționala pe care o poarta sonogramele imprimate pe pandantive.” – Alina Popa

1.De unde a venit ideea deschiderii unui astfel de business?

Cred ca Ostara m-a ales pe mine si nu invers. Povestea Bijuteriilor Ostara este nascuta din povestea mea. Dupa o perioada dificila, inceputul anului 2015 m-a surprins intr-o etapa de schimbari pe plan personal si professional, cu relatii reinventate cu oameni noi si prieteni vechi. In acea perioada mi-am dorit sa fac un cadou special persoanei iubite, care sa ii aminteasca mereu de mine si pe care sa il aiba mereu langa suflet. Atunci mi-a venit ideea de a-i darui o bratara cu vocea mea imprimata pe ea, iar de aici pana la ideea Ostara a fost doar un pas. Am inceput apoi o documentare serioasa, am continuat cu multe luni de munca, in care am avut sprijinul unei prietene dragi, care mi-a fost alaturi in primele luni, iar la mai putin de un an Ostara era realitate.

IMG_0943

Am ales numele Ostara pentru semnificatia puternica pe care o poarta. Ostara este un alt nume al primaverii, Ostara este zeita fertilitatii care, odata cu Echinoctiul de primavara, aduce lumina, dragostea si viata, aduce renasterea si fertilitatea primaverii, aduce bucuria reinventarii si emotia trezirii la viata.

IMG_0309

  1. Ce cuprinde gama de produse realizate de Ostara si Care este regimul de comercializare a produselor?

Accesoriile Ostara sunt realizate din metale pretioase: aur si argint. Colectia actuala include coliere si bratari cu pandantive inspirate din figurile geometrice. Clientii pot alege pandantive in forma de cerc, triunghi, dreptunghi sau patrat din aur sau argint, pe care le pot atasa la un lantic din acelasi material sau un snur delicat din matase.

Bijuteriile Ostara pot fi comandate pe site-ul nostru www.ostarawave.com.  Procedura este simpla: dupa ce ati ales modelul de pe site, inregistrati si trimiteti mesajul vocal prin intermediul unei aplicatii online. Aplicatia va traduce traduce sunetul inregistrat in unde, iar rezultatul vizual este imprimat pe pandantivul bijuteriei pe care ati comandat-o online.

Dupa 5 septembrie site-ul va fi gata, iar pana atunci suntem live pe pagina de Facebook Ostara Wave.

IMG_1374

  1. Care este plaja de preturi pentru produsele dvs?

Preţurile variază între 150 şi 2.000 de lei, in functie de materialul si tipul de bijuterie ales.

  1. Care este profilul clientului pentru acest gen de produse?

Bijuteriile Ostara sunt create pentru cei care isi doresc un accesoriu unic, creat special pentru ei. De asemenea, cei mai mulți clienți aleg sa faca bijuteriile noastre cadou, pentru puternica investitie emoționala pe care o poarta sonogramele imprimate pe pandantive.

IMG_0955

Am surprins reactii extrem de emotionante la livrarea bijuteriilor catre purtatorii lor, cele mai multe dintre ele fiind cadouri facute de oameni dragi, cu mesajele lor de iubire, incurajare, incredere, bucurie. Cred foarte tare ca bijuteriile Ostara sunt pretioase nu doar pentru ca sunt realizate din aur si argint, ci pentru ca poarta cu ele o bucata din sufletul cuiva. „Te iubesc”, „Multumesc”, ”Incredere” sunt doar o parte din sutele de mesaje pe care le-am primit in comenzi. Cel mai emotionant moment a fost acela cand o mamica insarcinata a comandat o bijuterie pe care a gravat pulsul bebelusului ei nenascut inca. Momentul in care i-am vazut bucuria in ochi cand a primit bijuteria a fost o reconfirmare ca sunt in directia buna si ca ideea de la care am plecat, de a transmite emotie pura, a ajuns la oameni.

IMG_0048

  1. Ce planuri de dezvoltare a acestui proiect aveti in continuare?

Povestea Ostara este abia la inceput, urmeaza un final de 2016 cu multe noutati. Urmeaza sa lansam in urmatoarele saptamani un site nou, cu un sistem actualizat de comanda. De asemenea, pregatim si o noua colectie pentru toamna, cu bijuterii si mai prețioase. Reacțiile extrem de pozitive pe care le-am primit in primele luni ma incurajeaza sa duc povestea conceptul Ostara mai departe, pe alte categorii de produse personalizabile cu amprenta vocala.

IMG_1462

  1. Care este valoarea investitiei in acest proiect si in cat timp estimati ca se va amortiza?

In primul an, am investit 25.000 de euro in tot ce presupune arhitectura brandului si continui sa fac investitii in imbunatatiri. Anul urmator va fi unul de consolidare a business-ului, cand prevad si amortizarea unei parti importante din investitie.

13892172_313162485686978_1689711272024546300_n

Ostara este un business facut din pasiune, asa ca principalul meu obiectiv este sa impart emotie si sa le ofer cea mai frumoasa experienta clientilor mei si deci continui sa investesc in asta.

IMG_0310

 

Interviu Ostara – Alina Popa

16 august 2016