Intră în concursul de idei de afaceri „Antreprenor”

Eşti invitat să participi la concursul de afaceri “Antreprenor – Idei de afaceri de success şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti – Ilfov şi Sud – Vest Oltenia”, un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Înscrierile se pot face în perioada 11-29 mai, iar cele mai bune 40 de idei de business vor primi finanțări nerambursabile în valoare de câte 44.125 lei fiecare. Intră pe pagina proiectului pentru a afla procedura de participare şi a intra în concursul de idei de afaceri.

Proiectul este realizat de OTP Consulting România S.R.L., companie membră a Grupului OTP Bank România, în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, cea mai prestigioasă universitate tehnică din România. În urma concursului vor fi selectate 40 de idei de afaceri, pentru a fi implementate prin înfiinţarea şi operaţionalizarea unor firme noi (start-up). Fiecare dintre acestea va beneficia de finanţare nerambursabilă în valoare de 44.125 lei. Un alt beneficiu al proiectului este reprezentat de oferirea de servicii de asistenţă specializată în consultanța pentru afaceri prin intermediul celor 4 centre de sprijin pentru cele mai bune idei de afaceri.

Concursul se adresează persoanelor fizice cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul în judeţele Ilfov, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți sau Municipiul București, doresc să își înfiinţeze o societate comercială în unul din aceste judeţele și sunt absolvenţi ai învăţământului secundar.

Competiţia de idei de afaceri este deschisă publicului larg, nu doar persoanelor din grupul ţintă care participă la programul de formare antreprenorială din cadrul proiectului.

Condiţii de participare:
Firmele vor trebui să îşi desfăşoare activitatea în domeniile identificate în Strategia Naţională de Competitivitate 2014-2020.
* Firmele vor avea câte 2 angajaţi minim.
* În fiecare dintre judeţele de mai sus şi în Bucureşti vor trebui să existe minim 2 firme.
* Minim 30% din firme vor fi înfiinţate, deținute și conduse de antreprenori femei.
* Minim 50% din firme vor fi înființate, deţinute și conduse de antreprenori între 18 și 25 de ani.
* Planurile de afaceri trebuie implementate până în 1 noiembrie 2015, inclusiv prin înfiinţarea şi operaţionalizarea firmelor cu ajutorul şi asistenţa Administratorului schemei.

Persoanele care doresc să se înscrie în concurs vor depune un dosar de finanţare, care va conţine descrierea planului de afaceri şi câteva documente suport şi acte doveditoare ca anexe. Mai multe detalii despre regulamentul concursului și procedura aferentă sunt disponibile pe pagina web a proiectului www.otpantreprenor.ro și pe pagina de Facebook OTP Antreprenor. De asemenea, cei interesaţi pot trimite întrebări pe adresa: startup@otpbank.ro

Pentru mai multe informaţii poţi apela persoana de contact:

Oana Sandu,
Expert Coordonator Informare și Publicitate
OTP Consulting România
www.otpconsulting.ro
Phone: (+4) 021-300.02.34, Fax: (+4) 021-314.26.67
E-mail: oana.sandu@otpbank.ro