Următorii fondatori reprezentativi vor fi femei!

Distribuie

Unul dintre misterele antreprenoriatului este: de ce nu există mai multe femei în topurile deținătorilor de afaceri. Conform unor date Babson College, din 2011 până în 2013, doar 15% din companii aveau o femeie în echipă de executive, și mai puțin de 3% dintre toate companiile aveau drept CEO o femeie. Aceste lucruri par fără sens atunci când aflăm că 37% dintre absolvenții de MBA sunt femei și 36% dintre deținătorii de afaceri sunt, de asemenea, femei.

Există, însă, o multutidine de explicații, pornind de la lipsa unor modele feminine, la prejudecăți, atât din partea bărbaților, cât și a femeilor, dar ceea ce a condus echipa din spatele Most Innovative Women  să dezvolte acest subiect, a fost nu neaprat absența femeilor din topul antreprenorilor, dar și cât de nesigură este această zonă.

Women Entrepreneurship

Este oare lipsă de capital, o problemă? În prezent, nu doar bărbații obțin victorii; există o mulțime de femei – concentrate pe investiții. Să fie lipsa unor modele de succes, o problemă? Există numeroase femei pline de inspirație și devotament în orice domeniu de dezvoltare.

Cu alte cuvinte, o femeie Steve Jobs nu este doar un titlu. Este totodată un lucru inevitabil. Am folosit acest termen discutând cu câteva femei antreprenor de până în 30 de ani – urmărind premisă conform căreia generația lor va fi cu siguranță cea care va da naștere la prima femeie Steve Jobs. Și ele, se asemenea, au fost uimite de cât de rapid se schimbă lucrurile.

Carly Zakin și Danielle Weisberg, amândouă având 29 de ani, fondatoarele theSkimm, cunoscute publicului larg ca editori a faimosului Millennial women, s-au lovit de un anumit scpeticism când și-au expus ideea de afacere, acum 3 ani, primind numeroase răspunsuri de genul: ,,Nu înțeleg ce vreți să faceți însă știu că soția mea citește ceea ce scrii’, a spus Zakin. Unul dintre posibilii investitori le-a întrebat dacă împărt același dormitor :). În ciuda acestor lucruri, majoritatea investitorilor de la început au fost bărbați, apoi câteva femei-mentori, și chiar investitori. ‚Atat de multe s-au schimbat în ultimii 3 ani’, a spus Zakin.

Stacey Ferreira, 22 ani, și-a vândut prima companie acum 2 ani către Reputation.com, iar acum se află la cea de-a două companie, Forge, o piață de locuri de muncă cu amănuntul. Doar cu 7 ani mai tânără decât Zakin și Weisberg, Stacey a spus că nu s-a simțit niciodată discriminată de faptul că este femeie și nu bărbat și că din punctul ei de vedere este destul de greu să fondezi o companie, grijile de acest fel fiind un surplus nedorit.

Antreprenoriatul reprezintă o soluție viabilă pentru orice economie și cu siguranță trebuie exploatat fiecare oportunitate. În ultimul timp se constată o creștere exponențială a femeilor în rândul antreprenorilor ceea ce confirmă faptul că antreprenoriatul nu are gen, vârstă sau culoare!

SURSA: Inc.

Asociația Națională a Antreprenorilor